maandag 23 mei 2016

Gevulde courgette met ui, champignons en spek

Gevulde courgette uit de oven is makkelijk om te maken. Ui, spek en champignons passen goed bij dit regenachtige weer.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/05/gevulde-courgette-met-ui-champignons-en.html



Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 courgette
1 grote ui, gepeld en in stukjes
100 gram (bio) spekreepjes
3 flinke champignons, schoongemaakt en grof gehakt
1 ei
2 theelepels tijm
1 teen knoflook, gepeld en fijngesneden
olie 
eventueel wat verse peterselie


Hoe maak je gevulde courgette?

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Was de courgette. Snijd de bovenkant en onderkant eraf en daarna in de lengte doormidden. Pak een eetlepel en schraap het vruchtvlees er voorzichtig uit. Bewaar dit, want dit komt weer in de vulling.

Verhit een pan en doe er een klein scheutje olie in. Voeg de spekreepjes toe. Bak op middelmatig vuur een beetje bruin en voeg dan de ui toe. Zodra de ui gaat kleuren, voeg je de champignons, het vruchtvlees van de courgette, knoflook en tijm toe. Bak totdat het meeste vocht verdampt is.

Vet een ovenschaal in. Smeer de courgettehelften aan de onderkant (de hele schil) en aan de bovenste rand in met een klein beetje olie. Leg ze met de vulkant naar boven in de schaal en vul met het groenten-spekmengsel. Roer een ei los en giet dit voorzichtig over de courgettehelften. 

Bak de gevulde courgettes in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie. Eet er gekookte rijst of aardappelen bij.


 

Geen opmerkingen: