woensdag 13 april 2016

Salade spinazie met feta en olijven

Soms heb je gewoon zin in een lekker bord salade. En dan bedoel ik niet drie slablaadjes, maar een goedgevulde salade als lunch.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/04/salade-spinazie-met-feta-en-olijven.html



Wat heb je nodig voor twee borden salade?

4 handjes verse spinazie (gewassen)
200 g feta
1 bos radijs
2 eieren, hardgekookt en gepeld
2 stengels bosui
2 eetlepels groene olijven zonder pit
1 eetlepel Franse mosterd
olijfolie
witte balsamico
beetje zout en veel peper 
eventueel nog wat gedroogde selderij


Hoe maak je de salade spinazie met feta en olijven?

Zet twee grote borden klaar. Verdeel hierover de verse spinazie. Maak de radijs schoon en snijd in plakjes. Verdeel over de borden.

Maak de bosui schoon en snijd in dunne plakjes. Snijd de feta in repen. Pel de eieren en snijd doormidden. Verdeel alles over de borden en strooi per bord een eetlepel olijven over de salade. 

Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte balsamico-azijn. Giet de dressing over de salade. Smeer wat mosterd op de plakken feta. Bestrooi het geheel met een beetje zout, veel peper en eventueel wat gedroogde selderij. 

-> Eet er desgewenst een plak vers brood bij met wat (gezouten) boter of kruidenboter.

 

Geen opmerkingen: