vrijdag 15 april 2016

Homemade Satésaus

Het weekend is in zicht. Veel mensen eten dan een dagje makkelijk. Misschien wel patat of nasi. Daar lust je vast wel satésaus bij. De allerlekkerste satésaus, die maak je gewoon zelf. 

http://bijlon.blogspot.nl/2016/04/homemade-satesaus.html






Wat heb je nodig voor deze satésaus, genoeg voor 3 tot 4 personen?

1 kleine ui, gepeld en fijngesneden
1 plakje verse gember (van 1 cm dikte), geschild en fijngesneden
2 grote tenen knoflook, gepeld en fijngesneden
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel djintenpoeder (komijn)
1 theelepel serehpoeder (citroengras)
4 eetlepels pindakaas met stukjes pinda
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel palmsuiker of bruine suiker
(rijst)olie
water

Hoe maak je de allerlekkerste satésaus?

Bak de ui glazig in een beetje (rijst)olie, voeg de gember en knoflook toe en bak heel even mee. Voeg nu de djinten, sereh en sambal toe en bak kort mee. 

Voeg de pindakaas toe, samen met de sojasaus en de palmsuiker. Roer door en voeg beetje bij beetje een scheutje water toe. Blijf goed doorroeren en voeg water toe totdat je de gewenste sausdikte hebt. Laat nog heel even doorpruttelen en je satésaus is klaar.

-> Maak het nog lekkerder door, in plaats van rijstolie, kokosolie (extra virgin) te gebruiken. Dan krijg je ook nog een lekker kokossmaakje.


Geen opmerkingen: