dinsdag 9 februari 2016

Pecannotenkoek, gezoet met palmsuiker en dadels

Een makkelijke koek, die je snel even maakt. De baktijd is 45 minuten, maar de voorbereidingen zijn zo gebeurd.




Wat heb je nodig?
200 gram dadels (zonder pit)
100 gram bloem
45 gram palmsuiker
een flinke theelepel bakpoeder
2 eieren
75 gram pecannoten (of eventueel walnoten), ongebrand en ongezouten
klein scheutje water
zout

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een appeltaartvorm in van 20 cm. Bestrooi met wat bloem. 

Hak de dadels fijn, liefst in een keukenmachine. Roer de bloem, bakpoeder, palmsuiker en wat zout erdoor. Splits de eieren, het eigeel mag door het dadelmengsel, het eiwit klop je stijf. Doe er een klein scheutje water door en roer het er doorheen. Dan spatel je het eiwit door het dadelmengsel.

Doe het mengsel in de vorm en leg de pecannoten erop. Bak het ongeveer 45 minuten. Laat in de vorm zo'n 20 minuten afkoelen. Daarna haal je de koek uit de vorm en zet het op een rooster. Dan kan het volledig afkoelen. 

Geniet ervan!
  

Geen opmerkingen: