Lazy Friday Tortilla

Een HET IS WEEKEND!!- recept. Een pfff...ik wil snel op de bank ploffen-oplossing. Echt lui dus.





Wat heb je nodig voor 2 personen?
4 tortilla's (ja, lekker lui, kant-en-klaar)
1 bakje biologische falafel van het merk AH (inhoud 8 stuks) (nee, niet zelfgemaakt)
125 g crème fraîche
1 flinke schep AH Jalapeñopepers uit een potje (ja, uit een potje)
4 kleine handjes rucolasla
1 gele paprika
1 rijpe avocado in reepjes
olie

Hoe maak je het?
Haal een flinke schep pepertjes uit het potje en snijd ze fijn. Maak het zo pittig als je zelf wilt (in overleg met degene die het ook eet). Meng de jalapeñopepers met de crème fraîche. Was de paprika, ontdoe van de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Was de rucola en laat even uitlekken in een vergiet. Snijd de avocado doormidden, rondom tot tegen de pit. Haal de twee helften van elkaar en wip met een lepel de pit eruit. Trek nu de schil van de avocado. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Verwarm een koekenpan en doe er dan een scheutje olie in. Bak de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul intussen de tortilla's. Je hoeft ze niet te verwarmen. Eerst rucolasla, dan gele paprika, avocado, flinke schep crème fraîche mét pepertjes. Zodra de falafel klaar is, leg je er op elke tortilla twee. Dubbelvouwen of één zijde naar binnen klappen en oprollen. Dan kun je ze ook nog uit het vuistje eten.