dinsdag 29 september 2015

Courgettetaart

Gisteren had ik het over de hartige taartjes voor het oogstfeest, van eergisteren. Er was nog wat roommengsel over en daar heb ik maandag courgettetaart mee gemaakt.



Dit is een courgettetaart, zonder deeg. Een lekker lunchgerecht voor twee personen, of een bijgerecht voor het avondeten. 

Wat heb je nodig voor courgettetaart?

1 courgette
rest van het roommengsel
wat geraspte parmezaanse kaas

Hoe maak je de courgettetaart?

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Was de courgette. Haal de uiteinden eraf en snijd de rest in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Giet het roommengsel erover en bestrooi met wat geraspte parmezaanse kaas. 





Zet de ovenschaal in de oven en bak het in ongeveer 25 minuten goudbruin. Dan ziet het er ongeveer zo uit:




Eet het warm of laat het afkoelen. Een makkelijk recept om van te smullen.


Geen opmerkingen: