Rode Bessenlikeur
De rode bessenlikeur is inmiddels in wording. Het staat in de koelkast en ik schud elke dag de ingrediënten even door elkaar. In de herfst kun je de likeur zeven en bottelen.
Het is even een werkje om de rode bessen of aalbessen schoon te maken. Je wast ze en rist ze dan met een vorkje van de takjes. Doe dit voorzichtig, want het spettert anders alle kanten op.
1 liter jenever
400 gram rode bessen
200 gram witte basterdsuiker
snufje kaneel
Maak de bessen schoon
Het is even een werkje om de rode bessen of aalbessen schoon te maken. Je wast ze en rist ze dan met een vorkje van de takjes. Doe dit voorzichtig, want het spettert anders alle kanten op. Dit heb je nodig voor rode bessenlikeur
Een grote schone weckpot waar alles inpast1 liter jenever
400 gram rode bessen
200 gram witte basterdsuiker
snufje kaneel
Zo maak je rode bessenlikeur
Doe de bessen in de weckpot, strooi de suiker erop, voeg de jenever toe en een snufje kaneel. Sluit het deksel en schud alles door elkaar. Zet het in de koelkast en schud het dagelijks even, zodat de suiker op den duur oplost. Hierna hoef je niet meer elke dag te schudden, maar af en toe. Dit blijf je doen totdat het herfst is. In de herfst is je zelfgemaakte likeur klaar
Dan is het tijd om je eigen likeur te zeven en in mooie, schone flessen te doen. Het is een stroperige likeur en door de kaneel smaakt het heel herfstig. Het alcoholpercentage is nog eens verhoogd door de suiker. Kijk dus uit, het is sterk spul. Matig van drinken en heerlijk van genieten.